Suikerbieten schippers groninger archieven

De Suikerzijde komt op het uitgestrekte terrein (160 ha) van de voormalige suikerfabriek. Een plek die bijna elke Groninger kent: gelegen aan de westkant van de stad, op zo’n 2 kilometer van de Grote Markt, hier fiets je binnen 15 minuten naar toe. In totaal komen er 5000 nieuwe woningen.

Kaart terrein De Suikerzijde
  • 5000 nieuwe woningen
  • 15 min fietsen naar hartje centrum
  • 2 x zo groot als binnenstad Groningen

Huidig gebruik van het terrein

Tot 2030 is een deel van het voormalig fabrieksterrein in gebruik voor tijdelijke functies die een aanvulling bieden op het aanbod in de binnenstad van Groningen. Op het voorterrein werkten we aan tijdelijke initiatieven met creatieve bedrijven, duurzame ondernemingen, logies en evenementen.

Sinds 18 september 2023 hebben we de exploitatie van het voorterrein overgenomen. Lees hier meer over in de brief aan de raad

Recentelijk hebben we ook van het college van B&W de vraag gekregen om te onderzoeken wat het zou betekenen als De Nieuwe Poort (het huidige cultuurcentrum De Oosterpoort aangevuld met een nieuwe popzaal) op het voorterrein zou komen. 
Dat brengen we nu in beeld. Lees meer in de brief aan de gemeenteraad.

Op een deel van het achterterrein is Terra MBO actief. Samen met onder andere nog vier onderwijsinstellingen en verschillende kunstenaars werkt Terra MBO aan projecten binnen vier programmalijnen: voedsel, biobased, energie en zorg & gezondheid.

Blijf op de hoogte

Wil je ook wonen of werken in dit stoere en bruisende stadsdeel? Of gewoon als eerste weten wat er speelt? Schrijf je dan hieronder in. We houden je graag op de hoogte.

We gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief

Cookie consent

We gebruiken cookies om onze website en diensten te optimaliseren.