Pioniersgebouw met een groot plein en groene vlakken

Over De Suikerzijde

De Suikerzijde wordt een aantrekkelijk en toekomstgericht stadsdeel. Vlakbij het centrum van de stad, op de plek van de voormalige Suikerfabriek.

De locatie

De Suikerzijde komt op het uitgestrekte terrein (185 hectare) van de voormalige suikerfabriek. Een plek die bijna elke Groninger kent: gelegen aan de westkant van de stad, op zo’n 2 kilometer van de Grote Markt.

De iconische schoorsteenpijp en het voormalige Zeefgebouw herinneren nog aan het rijke industriële verleden van de plek. Deze blijven ook in de toekomst behouden als markante herkenningspunten van het nieuwe stadsdeel.

Lees meer over de locatie
Suikerfabriek overzicht in bedrijf

Deze voorzieningen kan je verwachten

Met de ontwikkeling van De Suikerzijde worden de westelijke wijken van de stad met elkaar verbonden. Het voorheen afgesloten industrieterrein wordt op allerlei manieren verweven met de stad.

In De Suikerzijde is er ruimte voor verschillende voorzieningen, zoals winkels, scholen, horeca en kantoren. Die voorzieningen zullen zich in eerste instantie concentreren rondom het Pioniersplein. Ook komt er aan de westkant van De Suikerzijde een groot nieuw park. Hier kunnen bewoners en bezoekers straks volop bewegen, ontdekken, spelen en elkaar ontmoeten.

Impressie boardwalk Suikerzijde

Blijf op de hoogte

Wil je ook wonen of werken in dit stoere en bruisende stadsdeel? Of gewoon als eerste weten wat er speelt? Schrijf je dan hieronder in. We houden je graag op de hoogte.

We gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief

Cookie consent

We gebruiken cookies om onze website en diensten te optimaliseren.