Impressie deeltuin met bomen en mensen

Groen en stedelijk

Kimaatbestendig

In De Suikerzijde staan leefkwaliteit en ruimtelijke kwaliteit voorop. Je woont, werkt, leert en leeft er straks CO2 neutraal, gasloos en klimaatbestendig. De openbare ruimte is er in de eerste plaats voor de wandelaar en de fietser. De auto is er te 'gast’ en zal in het straatbeeld dan ook bijna niet te zien zijn. Parkeren kan alleen op de binnenhoven of in de collectieve parkeervoorzieningen. 

Rivier met gras en steiger

Klimaat adaptief

Bij de ontwikkeling van de openbare ruimte wordt zoveel mogelijk ingespeeld op de toekomst: deze wordt weelderig groen en klimaat adaptief. Zo zorgen de wadi’s voor waterberging tijdens hevige regenval en de grote bomen voor schaduw in hete zomers. Straten en pleinen worden ingericht met veel groen, bomen en planten. En op veel gebouwen komen groene daken.

Wadi met groen en spelende kinderen

Park

Aan de westkant van De Suikerzijde komt een groot nieuw park. Hier kunnen bewoners en bezoekers straks volop bewegen, ontdekken, spelen en elkaar ontmoeten. Ben je benieuwd hoe de straten en pleinen eruit komen te zien in het eerste deel van De Suikerzijde? Bekijk dan de onderstaande impressies.

Inspiratie straat met veel groen
Impressie deeltuin met bomen en mensen

Deeltuin

Impressie buurtplein De Suikerzijde

Buurtplein

Impressie buurtbos patio Suikerzijde

Buurtbos

Impressie de spoorsingel, gebouw aan de zijkant

Spoorslag

Impressie stadshof, appartementen met bomen

Stadshof

Blijf op de hoogte

Wil je ook wonen of werken in dit stoere en bruisende stadsdeel? Of gewoon als eerste weten wat er speelt? Schrijf je dan hieronder in. We houden je graag op de hoogte.

We gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief

Cookie consent

We gebruiken cookies om onze website en diensten te optimaliseren.