Bouwfoto van Suikerzijderoute

Werkzaamheden

Heden – eind 2024

De Suikerzijderoute

Bij de plannen voor De Suikerzijde horen ook nieuwe verkeersverbindingen. We starten met de aanleg van de Suikerzijderoute: een nieuwe snelle verbinding voor fiets en voetganger tussen de binnenstad en De Suikerzijde. Die gaat onder de westelijke ringweg en het spoor naar Groningen Noord door. Aannemer Van Spijker Infrabouw bv bouwt de route. Eind vorig jaar is ter voorbereiding op het werk archeologisch onderzoek uitgevoerd. Zoals het nu lijkt, is de route eind 2024 klaar voor gebruik. Wil je meer weten over de bouw en de planning? Scan dan de QR code en kijk in de omgevingsapp van Van Spijker.

Heden – voorjaar 2024

De Coöperatiebrug (werktitel)

In het verlengde van de Energieweg werken we aan de eerste nieuwe brug naar De Suikerzijde: de Coöperatiebrug (werktitel). Over deze brug fiets, loop of rijd je straks over het Hoendiep naar het grote Pioniersplein. Aan de oever van het Hoendiep komt met de houten ‘boardwalk’ een echt blikvanger; een prachtig breed houten wandelpad met veel groen, lekkere zitplekken en mooie uitzichtpunten aan de natuurlijke oevers van het Hoendiep. De Coöperatiebrug wordt gebouwd door bouwbedrijf BAM. Als alles volgens planning verloopt is de brug in het voorjaar van 2024 klaar om gebruikt te worden voor het bouwverkeer naar de eerste bouwvelden. De afbeelding is een impressie.

Begin 2025

Bouw van het eerste stadsdeel

Naar verwachting begint de bouw van de eerste woningen begin 2025. Omdat er veel vraag is naar stedelijk wonen en het deel ten noorden van de spoorlijn Groningen-Leeuwarden het dichtste bij de binnenstad ligt, beginnen we daar met bouwen. Dus aan de noordkant van het gebied. We beginnen met de bouw van 700 woningen (waarvan 300 sociale- en middenhuur) met daarbij veel ruimte voor de ontwikkeling van openbare en commerciële voorzieningen.

Blijf op de hoogte

Wil je ook wonen of werken in dit stoere en bruisende stadsdeel? Of gewoon als eerste weten wat er speelt? Schrijf je dan hieronder in. We houden je graag op de hoogte.

We gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief

Cookie consent

We gebruiken cookies om onze website en diensten te optimaliseren.