Bouwfoto van Suikerzijderoute

Werkzaamheden

Heden – eind 2024

De Suikerzijderoute

Bij de plannen voor De Suikerzijde horen ook nieuwe verkeersverbindingen. We starten met de aanleg van de Suikerzijderoute: een nieuwe snelle verbinding voor fiets en voetganger tussen de binnenstad en De Suikerzijde. Die gaat onder de westelijke ringweg en het spoor naar Groningen Noord door. Aannemer Van Spijker Infrabouw bv bouwt de route. Zoals het nu lijkt, is de route eind 2024 klaar voor gebruik. Wil je meer weten over de bouw en de planning? Download de omgevingsapp 'De Suikerzijde" van Van Spijker.

Heden – voorjaar 2024

De Bietenbrug

In het verlengde van de Energieweg werken we aan de eerste nieuwe brug naar De Suikerzijde: de Bietenbrug. Over deze brug fiets, loop of rijd je straks over het Hoendiep naar het grote Pioniersplein. Aan de oever van het Hoendiep komt een houten boardwalk. De Bietenbrug wordt gebouwd door bouwbedrijf BAM. Als alles volgens planning verloopt is de brug in het voorjaar van 2024 klaar om gebruikt te worden voor het bouwverkeer naar de eerste bouwvelden. De afbeelding is een impressie.

Maart 2024- eind 2024

Grondwerkzaamheden

Het grondwerk neemt zo’n 9 maanden in beslag. Omdat er in het gebied onvoldoende zand in de grond zit, moet er veel kuubs zand worden aangevoerd. Dit is nodig voor de voorbelasting van de hoofdstructuur van de straten. De komende maanden zullen er daarom dagelijks regelmatig vrachtwagens rijden. Die rijden voor het overgrote deel via de Johan de Zwedenlaan het bouwterrein op. Vanaf komend najaar wordt gewerkt aan onder andere de riolering. Na het grondwerk kan in het voorjaar van 2025 de bouw van de woningen en voorzieningen starten

Begin 2025- eind 2026

Bouw van het eerste stadsdeel

Naar verwachting begint de bouw van de eerste woningen begin 2025. Omdat er veel vraag is naar stedelijk wonen en het deel ten noorden van de spoorlijn Groningen-Leeuwarden het dichtste bij de binnenstad ligt, beginnen we daar met bouwen. Dus aan de noordkant van het gebied. We beginnen met de bouw van 700 woningen (waarvan 300 sociale- en middenhuur) met daarbij veel ruimte voor de ontwikkeling van openbare en commerciële voorzieningen.

Blijf op de hoogte

Wil je ook wonen of werken in dit stoere en bruisende stadsdeel? Of gewoon als eerste weten wat er speelt? Schrijf je dan hieronder in. We houden je graag op de hoogte.

We gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief

Cookie consent

We gebruiken cookies om onze website en diensten te optimaliseren.