Update 20 juni 2024

Appartement Stones & De Suikerzijde

Appartement Stones Peter Tahl

Appartement Stones verhuist van Groninger Museum naar De Suikerzijde.

Een van de meest besproken objecten van de Rolling Stones-expositie Unzipped in het Groninger Museum was de compleet ingerichte replica van het troeperige tweekamerappartement waar Mick Jagger en Keith Richard als tieners hebben gewoond. En waar ze samen met Charlie Watts, die er regelmatig op bezoek kwam, de Stones hebben opgericht.

Met een veiling van veel objecten uit de tentoonstelling sloot het Groninger Museum op 21 januari 2024 de succesvolle expositie af. Ook het appartement met alles erop en eraan, werd geveild. De Suikerzijde trok bij die veiling aan het langste eind.

Appartement Stones Peter Tahl

Waarom De Suikerzijde?

'We vinden De Suikerzijde passende plek om dit unieke appartement voor de stad te behouden', zegt Jan Kleine, projectdirecteur van De Suikerzijde. 'We bouwen De Suikerzijde op een van de mooiste plekken van de stad, vlak bij het centrum en met een rijk industrieel verleden. En wat te denken van het bruisende voorterrein? Met die aanstekelijke creatieve en culturele sfeer. Er komen niet voor niets jaarlijks ruim 1 miljoen bezoekers uit het hele land op de events en concerten daar af'

'Natuurlijk gaat er een en ander veranderen en zal het voorterrein in de toekomst anders worden ingericht. Maar we willen die culturele en inspirerende sfeer graag behouden net zoals het industriële karakter van de plek. Het iconische Zeefgebouw blijft dan ook zeker bestaan en behoudt ook in de toekomst zijn culturele rol'.

Appartement Stones Peter Tahl

De Suikerzijde. Een logische keuze!

'Toen we de kans kregen om het Stones appartement via de veiling voor een aantrekkelijke prijs te kopen, hoefden we niet lang na te denken' vervolgt Jan Kleine. 'Het appartement staat wat ons betreft voor historie, voor creativiteit, muzikaliteit, bravoure en reuring. Maar ook voor ondernemerschap en toekomst als je beseft wat voor een indrukwekkend muzikaal imperium de Stones vanuit dat rommelige appartement hebben opgebouwd. Dat past allemaal heel goed bij de ambities en ideeën die we met De Suikerzijde hebben. En, heel eerlijk, het is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk om het appartement in De Suikerzijde weer op te bouwen. Zo kunnen we er met zijn allen nog lang van genieten. In een passende en inspirerende omgeving.’

Waar en wanneer het komt? We zijn nu aan het inventariseren wat de beste plek op het voorterrein is om het weer op te bouwen. Want dat is natuurlijk best een klus. Maar gelukkig heeft het Groninger Museum aangeboden ons daarbij te helpen. Als alles goed verloopt is de klus voor de zomer geklaard. Dan nodigen we Stad en Ommeland graag uit om het te komen bekijken!

Foto's Groninger Museum, Heinz Aebi en Peter Tahl

Appartement Stones Peter Tahl

Timelapse van de opbouw van het appartement in het museum

Deel dit bericht via

Blijf op de hoogte

Wil je ook wonen of werken in dit stoere en bruisende stadsdeel? Of gewoon als eerste weten wat er speelt? Schrijf je dan hieronder in. We houden je graag op de hoogte.

We gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief

Cookie consent

We gebruiken cookies om onze website en diensten te optimaliseren.