Update 20 juni 2024

Mijlpaal voor de Bietenbrug

Het val is geplaatst

Op dinsdag 9 april hebben we de beweegbare delen van de nieuwe Bietenbrug geplaatst. Het was een precisiewerkje om dit brugdeel op de juiste plek te krijgen. Het beweegbare deel, ook wel het val genoemd, is namelijk 135 ton. De brug ligt in het verlengde van de Energieweg, en zorgt voor de bereikbaarheid van het noordelijk deel van De Suikerzijde. De Bietenbrug is een onderdeel van een nieuwe verkeersroute in Groningen. Deze route vormt een snelle verbinding tussen de oude binnenstad en de westelijke ringwegen. De Bietenbrug wordt gebouwd door bouwbedrijf BAM Infra Civiel. Het val is gemaakt door Machine Fabriek Rusthoven.

Als alles volgens planning verloopt, is de Bietenbrug in de zomer klaar om gebruikt te worden voor het bouwverkeer naar de eerste bouwvelden. In de zomer wordt de Bietenbrug geopend voor publiek. Over deze brug fiets, loop of rijd je straks over het Hoendiep naar het grote Pioniersplein.

Foto’s: Bert Lanting

Foto’s: Bert Lanting

Foto’s: Bert Lanting

Deel dit bericht via

Blijf op de hoogte

Wil je ook wonen of werken in dit stoere en bruisende stadsdeel? Of gewoon als eerste weten wat er speelt? Schrijf je dan hieronder in. We houden je graag op de hoogte.

We gebruiken je gegevens alleen voor de nieuwsbrief

Cookie consent

We gebruiken cookies om onze website en diensten te optimaliseren.